Χειροπέδες σε 20χρονο για συμμετοχή στην καταδίωξη με τον νεκρό 29χρονο αστυνομικό

Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, μετά από διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια Αττικής από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διαφυγή των οποίων και συνεπεία επικίνδυνης οδήγησης, προκλήθηκε θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού και τραυματισμός ακόμη τριών.

Στη σύλληψη ενός 20χρονου προχώρησαν οι Αρχές, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην καταδίωξη που έλαβε χώρα στον Ασπρόπυργο και κόστισε τη ζωή στον 29χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 20χρονος, μαζί με άλλα άτομα, έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων, από τις βραδινές ώρες της Κυριακής έως και πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (18/12), αφαίρεσαν τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Για να διαφύγει τη σύλληψη ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς. Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσέκρουσαν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού.

Αναζητούνται ακόμα 3 ακόμη άτομα, από τα οποία τα 2 έχουν ταυτοποιηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί